Dış gebelik, döllenmiş bir yumurta yolculuğu sırasında daha fazla gelişmesi için uygun olmayan bir yere yuva yaptığında meydana gelir.
Uzmanlar tarafından son yıllarda arttığı belirtilen dış gebelik neden olur, nasıl anlaşılır ve tedavi şekli nasıldır gibi pek çOkay soru, bebek sahibi olmak isteyen kadınların aklına takılan sorular arasında yer alır. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanları Dış gebelik belirtilerinin, herhangi bir hamile kadınla aynı belirtileri yaşayan kadınların bedenlerinde gözlemlediğini belirtilirlerken, dış gebeliğin normal gebelikten ayrılan en önemli belirtisinin adet kanamasının aksaması ve twelve hafta içerisinde anne adayında ortaya çıkan farklı belirtiler olduğunu ifade ederler.
Bunun yanı sıra kadınsal hormonlarda dengesizlik oluşması, ilişki sonrasında döllenen yumurtanın normalin dışında gelişim göstermesi gibi sebepler de dış gebeliğin nedenleri arasında sayılabilir.
Eğer yakın zaman içerisinde hamileliğe neden olabilecek bir cinsel birliktelik yaşadıysanız ve ona rağGuys anormal kanamalarınız mevcutsa dış gebelik riskinin tespiti için en kısa süre içerisinde bir kadın doğum uzmanına görünmenizi öneriyoruz.
Ancak kesinlikle bu testler gebeliğin Web olarak ne durumda olduğunu söyleyemez. Sadece kanda yükselen hormondan gebeliğin olup olmadığı kan testleri ile anlaşılır ki zaten dış gebeliklerde de erken gebelik belirtileri vardır. Sağlıklı olarak döllenmesi tamamlanan yumurta sadece sağlıklı olarak gelişimini rahimde sürdürür dış gebelik beta hcg değerleri kadınlar kulübü ve ancak bu şekilde bir bebek oluşarak dünyaya gelebilir.
Düzenli muayeneler, PID ve endometriozis gibi dış gebelik riskini artırabilecek hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlar.
Dış gebelik nedir, neden olur? Dış gebelik belirtileri neler? Dış gebelik hakkında 10 soru cevap
Diğer sağlıklı gelişen gebeliklerde olduğu gibi dış gebelik durumlarında da adet görme olasılığı yoktur.
Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.
Dış gebelik normal gebelik gibi sağlıklı ilerleyemez. Döllenmiş yumurta hayatta kalamaz ve büyüyen doku tedavi edilmezse hayatı tehdit eden kanamalara neden olabilir.
Enflamasyon veya enfeksiyon. Bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, tüplerde ve diğer yakın organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve dış gebelik riskinizi artworkırabilir.
Bu yüzden dış gebeliğin ilk dönemlerinde dış gebelik durumunun anlaşmasını sağlayacak herhangi bir belirti bulunmamaktadır. Ancak dış gebelik belirtilerine genel olarak bakıldığında anne adayında dış gebeliğine işaret eden ve en yaygın görülen belirtiler şu şekildedir:
Tüp bebek tedavisinde embriyo transferinden twelve gün sonra gebelik oluşumunun kontrolü için kan testleri yapılmaktadır. Bu kan testinde değerlere bakılarak gebeliğin oluşumu takip edilir. İlk testten yaklaşık olarak forty eight saat sonra yapılan ikinci bir test ile tekrar değerler kontrol edilir.
Bir tarafta hafif ila şiddetli olabilen ve aralıklı veya sürekli olabilen karın veya pelvik ağrı.